4-daagse reisgids voor Parijs

mei 07, 2018
Met liefde schrijf ik meerdere Paris itineraries, maar vandaag deel ik mijn dagen zoals ik die zelf gevuld heb. Op woensdag 2 mei pakten we de Thalys naar Parijs, waar we een Airbnb huurden in de sprankelende wijk Canal Saint Martin, in het 10e/19e arrondissement. In een paar dagen tijd hebben we de stad - grotendeels lopend - mogen ontdekken. Ook al was het voor mij de 7e of misschien wel 8e keer dat ik Parijs bezocht, ook ik heb weer een heleboel nieuwe dingen van deze geweldige stad gezien.

La Maison Rose
Dag 1 - aankomst.
Nadat we woensdagavond aankwamen, hebben we bij een leuk 'verstopt' cafeetje wat gedronken. Café À zit schuin tegenover Gare de l'Est en de ingang is niet direct zichtbaar, maar ga er zeker naar op zoek! Dan ga je het namelijk vinden, aangezien er buiten wel bordjes staan. 's Avonds aten we bij de Sunken Chip, maar er volgt nog een aparte blogpost met food-tips!

Dag 2 - Montmartre, Champs Elysées & Grand Boulevards.
Donderdag begonnen we de dag in Montmartre, waar we niet alleen de Sacré-Coeur bekeken, maar ook op zoek gingen naar het 'zinkende huis'. Dit is inmiddels een Insta hotspot geworden, dus ik kon het niet laten om hem ook op de foto te zetten. Stiekem is het gewoon een optische illusie, daarom duurde het ook even voordat ik had gevonden waarvandaan de foto's gemaakt worden. Links zie je de foto zoals het 'echt' is (al is die ook wel een beetje scheef genomen, oeps). Als je vervolgens wat speelt met de instellingen in een bewerkingsprogramma krijg je de rechterfoto, waar het net lijkt alsof het huis de grond in zakt.

 

Vervolgens zijn we door Montmartre gelopen, via Place du Tertre en La Maison Rose, en kwamen uit bij de Moulin Rouge. Helaas echt onmogelijk om daar een normale foto van te maken, aangezien ik gigantisch tegenlicht had (zoals wel vaker, meh). Daarna liepen we helemaal door naar de Arc de Triomphe, waarna we de Champs-Elysées af zijn gelopen en een kleine detour maakten naar de Pont Alexandre III. Mensen waren hier bezig met hele fotoshoots, dus ik wilde ook even, maar voelde me tegelijkertijd ook vet ongemakkelijk omdat iedereen op hetzelfde plekje wilde staan (waar ik dus stond). Vandaar mijn awkward pose.


De rest van de middag brachten we door bij de grote warenhuizen, Galeries Lafayette en Le Printemps. Kleine tip: op de bovenste verdiepingen van deze warenhuizen kun je het dakterras op, waar je een heel tof uitzicht hebt over de stad. Hoewel er restaurantjes zitten waar je 8 euro voor een colaatje mag dokken, kun je er ook gewoon gratis op. Echt een aanrader!

Dag 3 - musea & winkelen.
Vrijdag was voor ons een beetje museumdag. Als eerste gingen we naar Musée d'Orsay, waar onder andere Van Goghs te zien waren. Hoewel we allebei echt cultuurbarbaren zijn wat kunst betreft (wij kunnen echt in een kwartier een heel museum door lopen), vonden we dit dan wel weer leuk. Ik wilde ook graag op zoek naar de beroemde klok, die behalve van buiten, ook van binnen heel mooi scheen te zijn. Een klein beetje teleurgesteld was ik wel, toen ik hem eenmaal vond. Je moest namelijk een plekje in het restaurant hebben - waar je wederom veel teveel moet betalen voor een colaatje - om dicht in de buurt van de klok te kunnen komen en een mooie foto te maken. Vandaar deze deceptie hier beneden.


Daarna werd het heel chill, want we liepen door naar de Jardin des Tuileries, de grote tuin bij het Louvre. Het was mega lekker weer en die Fransen regelen hun parken dus echt heel heel goed! Overal staan gratis stoelen die je gewoon mag gebruiken en het wordt overal ook heel goed schoon en netjes gehouden.


In het Louvre gingen we vervolgens op zoek naar de Mona Lisa, maar vonden vooral hordes Chinezen met fototoestellen en selfiesticks die het zicht blokkeerden. Eigenlijk vond ik dat nog veel vermakelijker dan de Mona Lisa zelf (al is het best een aardig schilderijtje natuurlijk). De middag spendeerden we in en rond Les Halles (overdekt winkelcentrum) en Rue Rambuteau (straatje met nog meer leuke winkels) om uiteindelijk bij Centre Pompidou op een terrasje van het 5-uur durende Happy Hour te genieten.

Dag 4 - Notre Dame, Latin Quarter & Eiffeltoren.
Over onze laatste dag hebben we veel discussies gehad. We moesten ons appartementje namelijk al om 10 uur 's ochtends uit, maar onze trein zou pas om half 8 's avonds vertrekken. Dus wat te doen met de bagage? Timmie was eigenwijs, die wilde het wel de hele dag meeslepen. Het was die dag 24 graden en we hebben bijna 20 kilometer gelopen, maar hé, dat mocht de pret niet drukken! Via de wijk Le Marais liepen we door naar de Notre Dame (wederom teveel tegenlicht om een acceptabele foto te maken) en naar Shakespeare & Co. Nog nooit bij deze boekwinkel geweest? Ga er alsjeblieft naartoe tijdens je volgende trip. Van buiten ziet het er al zo ontzettend leuk uit! En er zit ook nog een schattig cafeetje naast, dus als je een pauze nodig hebt ben je hier ook aan het goede adres.


Verder hebben ze op de bovenste verdieping een kat. Need I say more? Boven de stoel hangt een bordje met de tekst: Aggie the cat was up all night reading... Please let her sleep! Ik heb de foto dus van een afstandje gemaakt en me enorm ingehouden om haar niet te gaan aaien. Mission failed! Maar volgens mij vond ze het niet heel erg, want ze bleef gewoon lekker met haar oogjes dicht doorknorren.


Saint Germain de Près was de wijk die we daarna door struinden. Langs het Panthéon, Les Invalides en het oorlogsmuseum, om zo uit te komen bij de Eiffeltoren. En weer overal tegenlicht, we hebben onze rondes echt precies verkeerd gelopen! Vanaf de andere kant van de Seine heb ik uiteindelijk wel een foto gemaakt die ermee door kon.


Een beetje per ongeluk hadden we bedacht dat we wel terug konden lopen naar Gare du Nord. Niet zo'n heel goed idee, aangezien Tim nog steeds met alle bagage liep te zeulen en ik inmiddels een enorm dikke knie had gekregen waar ik nog amper mee kon lopen. Oeps. We hebben het nog ver geschopt, helemaal tot aan het Opéra gebouw, waar we na een verfrissend drankje de metro hebben gepakt. Even wat gegeten bij de Mac en daarna de Thalys terug naar Nederland genomen.

Parijs, je was weer fijn!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.