Budget eten in Parijs: 3 tips

mei 10, 2018
Parijs met een klein budget: ik deel mijn tips voor ontbijt, lunch en diner in deze - stiekem toch wel behoorlijk prijzige - stad. Als je het kleine 'About me'-stukje hebt gelezen, dan weet je dat ik vegetarisch ben. De tips die ik je nu gaan geven zijn niet per se vegetarisch. Op vakantie wil ik namelijk nog wel eens cheaten, maar daar zal ik binnenkort meer over vertellen. Geniet voor nu nog even mee in Parijs!

Ontbijt.
Er zal ontelbaar veel cafeetjes in Parijs waar je kunt aanschuiven voor een ontbijtje. Super Frans natuurlijk, om aan die kleine ronde tafeltjes wakker te worden en ondertussen de echte Parijzenaren (en hordes toeristen) te bekijken. Wij hebben hier echter niet voor gekozen, om een aantal redenen. 's Ochtends ben ik niet zo'n grote eter, dus hoewel ik wel graag íets eet, moet dat vooral niet teveel zijn. Daarnaast is er letterlijk in elke straat een boulangerie te vinden, waar je verse croissantjes, chocoladebroodjes en baguettes kunt vinden. Hoe lekker is het om vervolgens op zoek te gaan naar een fijne plek om die in het zonnetje op te eten?


Nog een heel belangrijk punt voor alle koffieliefhebbers: de cappuccino in Frankrijk is echt afschuwelijk. En die krijg je natuurlijk wel voorgeschoteld als je ontbijt in een Parijs' cafeetje! Daarom mijn niet-zo-heel-romantische tip: haal je koffie bij een Mac Café en drink hem lekker op met je verse croissantje van de bakker. Geloof je, daar word je een stuk gelukkiger van!

Lunch.
Misschien herken je dit wel... altijd als ik op vakantie ben in het buitenland, heb ik er heel veel moeite mee om een 'normale' lunch te vinden. Eentje die niet aanvoelt als een vervroegd diner. En dan heb ik het nog niet eens over het prijskaartje dat eraan hangt om een half diner naar binnen te werken. In Parijs heb ik daar gelukkig nooit last van. De meeste boulangers verkopen ook vers belegde sandwiches en daarnaast barst het natuurlijk van de crêperies. Genoeg keuze en redelijk betaalbaar!

Diner.
Er is enorm veel keus als het gaat om restaurants in Parijs. Het is aan te raden om niet in het toeristische centrum te eten, maar op zoek te gaan naar restaurantjes in de omliggende arrondissementen. Wij hebben gegeten bij 3 restaurants, die ik graag deel. Het zijn kwalitatief gezien niet de beste restaurants, maar wel aanraders voor als je Parijs met een klein budget bezoekt.

The Sunken Chip.
Dit is misschien een beetje een gekke optie, aangezien het een Fish 'n Chips bar is. Meer Brits dan Frans, maar zó lekker! Ideaal voor als je niet te lang wil blijven zitten en zin hebt in een vette hap. Klik hier voor de link naar TripAdvisor!

Le Bouillon Chartier.
Dit restaurant vlakbij Galeries Lafayette is énorm populair. Op de reguliere tijden (lunch en diner) is er behoorlijke wachtrij. Het gaat daarentegen heel erg snel, omdat de obers er alles aan doen om hun gasten zo snel mogelijk te bedienen (en weer weg te krijgen, zodat de tafel opnieuw gedekt kan worden). Waarom is het zo populair? Nou, niet vanwege het goede eten in ieder geval, daar moet je hier niet voor komen. Dat onze bestelling na 5 minuten al op tafel werd gezet zegt waarschijnlijk al genoeg. Het is echter zo'n bijzondere ervaring om daar eens te eten, dat ik het alsnog aanraad! Bovendien zijn de prijzen laag, je hebt een bord spaghetti voor minder dan 9 euro.
De sfeer binnen is heel erg leuk. Het gebouw is prachtig, zoals hier ook te zien op de foto's. Als je op een reguliere tijd binnenkomt, dan is de kans groot dat je - nadat je al buiten hebt staan wachten - bij andere mensen aan tafel wordt gezet. Maar hier is dat helemaal niet raar en ook totaal niet ongemakkelijk! Je bestelling wordt geschreven op je tafelkleed, waar de ober ook hoofdrekenend optelt hoeveel je moet betalen. Al met al een hele leuke plek om eens te gaan eten, al raad ik je wel aan om op een afwijkende tijd te gaan eten (en om geen hoge verwachtingen te hebben van het eten). In tegenstelling tot veel andere restaurants, blijft Chartier ook geopend tussen lunch en diner. Vroeg dineren is hier daarom mogelijk en daarmee voorkom je de wachtrij.

 

Pink Flamingo - Canal St. Martin.
Pink Flamingo is een (kleine) keten waar je pizza kunt eten, maar wel echt verdraaid lekkere pizza! Ze hebben geen standaard pizza's, maar experimenteren graag een beetje. Houd je niet van een experimentje dan kun je altijd gaan voor een pizza Dante, belegd met tomaat, mozzarella en basilicum. Voor de bierliefhebber: ze hebben hun eigen bier, kijk maar hier.
Oké, maar wat maakt het nou zo leuk? Vlakbij deze vestiging van Pink Flamingo, ligt het Canal Saint-Martin. Dit is een enorme chillplek onder de Parijse jeugd, er hangt ook een heel prettig sfeertje. Maar als je daar zit, dan krijg je natuurlijk honger. En eten bestellen is moeilijk, want er zitten veel teveel mensen aan het kanaal. Pink Flamingo heeft daar dé oplossing voor bedacht! Je loopt er naartoe, bestelt je pizza en dan krijg je een roze (!!) heliumballon met een flamingo. Je loopt lekker terug naar het kanaal en vervolgens wordt je pizza daar gewoon bezorgd, omdat je - dankzij die flamingoballon - supermakkelijk te vinden bent. Ik vind het briljant. Ook binnen was het trouwens een leuk plekje hoor! En als je na je pizza nog honger hebt, kun je een dessertpizza bestellen (delen mag gelukkig ook): een pizza met een dikke laag Nutella. Yum.


Heb jij nog leuke hotspots in Parijs? Wat leuke plekjes die er niet direct uitpoppen op TripAdvisor? Ik ben benieuwd, want dit was zeker niet mijn laatste keer in Parijs. Mijn volgende tripje staat alweer gepland, hihi.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.